top of page

Van Succesvol ondernemer naar meditatietrainer: Hoe succes mij alles behalve vrede gaf.

Ken je die reclames van Telfort? "Van een BMW X5 naar lijn 5". Dat klinkt een beetje als mijn leven in de afgelopen 5 jaar. Van succesvol ondernemer naar meditatietrainer. Ik ben gestart bij Bouwbedrijf Vermeulen als broekie in crisistijd en heb mijn letterlijke alles gegeven om het bedrijf te transformeren naar een zelf-organiserende en sociale organisatie waarin vrijheid en verantwoordelijkheid van onze mensen centraal staan. Ik besefte dat juist de "zachte" onmeetbare factoren zoals cultuur zoveel sterker kunnen zijn dan meetbare KPI's en heb me hier volledig op toegelegd. Met succes! Want de omzet steeg met 300% in 5 jaar.

Oja, en ik was diep ongelukkig. Constant vechtend tegen verwachtingen van buitenaf. Constant vechtend met die kritische stem in mijn hoofd die nooit genoeg kon hebben en altijd beter wilde. Wat is succes anders dan een tijdelijk moment van vrede als je doel behaald is? Daarna komt er toch weer een nieuw doel. En deze cyclus van vrede buiten mezelf zoeken was oneindig. Rupsje Nooitgenoeg, dat was ik.


Inmiddels heb ik het bedrijf, mijn hoge management fee en mijn dikke sportwagen achter me gelaten. Maar belangrijker nog is dat er één ding was dat in deze zware tijd mijn hart gestolen heeft: Mindfulness. Het heeft me mezelf leren kennen, mezelf leren omarmen en me de vrede gegeven die ik heel mijn leven gezocht heb. Dus wat kan ik anders doen dan deze verborgen schat van bewustwording (=innerlijke vrede) met andere mensen te gaan delen? Mensen die het vaak echt nodig hebben en enorm geplaagd worden door hun kritische alles-afwijzende ego. Mensen die geplaagd worden door een verslaving aan succes. Of aan drugs. Of snacks.


En dus open ik vandaag mijn studio aan huis. Een sportschool voor de mind, waar je begeleide mindfulness lessen kunt komen volgen wanneer je dat wil. En vooral dit moment kunt leren omarmen. Want dat is het enige dat echt vrede geeft. Zweverig? Zeker! Totdat je het zelf ervaart.


Zelf ervaren? Klik hier om je aan te melden voor een gratis proefweek.

155 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page