top of page

De magie van Flow

Zoals water van bergtoppen naar beneden stroomt, zonder iets te weerstaan op zijn weg, buigend naar de wil van de zwaartekracht, naar de machtige kracht van de berg, is het één met wat is. En wat is, is simpel, ongecompliceerd, net zoals jij bent achter de wolken van de altijd verhalen-spinnende en weerstand biedende Mind. Flow fluistert luid in je oor dat je moet luisteren, luisteren naar de schreeuwende stilte die alles bevat. Gedachten, emoties, je diepste pijn, alles wat er niet mag zijn. Het vraagt niet om genezing, het vraagt om gehoord te worden. Flow is om te stoppen met proberen de beste weg langs de bergtop te vinden, en jezelf te laten vallen als een rivier, vertrouwend dat je alles aan kunt wat er op je pad komt, wetende dat dit pad jouw pad is. En dat er daarom niets fout kan gaan. Er is niets mis met wie je bent, alleen met het idee dat je iemand anders moet worden. Het toe laten van dit moment, inclusief alles wat daarbij hoort, inclusief hartverscheurende huilbuien, schaterende lachsalvo's en een subtiele glimlach uit het niets, is flow.


En als je jezelf maar lang genoeg toe laat om ook dit te mogen voelen, ook deze emotie door je heen te laten stromen, begint de ervaring van tijd te veranderen, alsof het er niet meer is, alsof je een andere dimensie betreedt waar tijd en weerstand niet bestaan.


Een dimensie waar grenzen vervagen en waar het voelt alsof je één bent met het leven, al is het maar voor even. Dat even is genoeg om te weten dat je immens groot bent en tegelijkertijd zo klein.

Zo kwetsbaar en daardoor onbreekbaar.

Niet een mens in de natuur, maar de natuur zelf.

Eindeloos uniek en precies zoals je moet zijn. En zoals de rivier stroomt, soms wild, soms rustig, soms verpletterend tegen machtige rotsen, soms moeiteloos cruisend, zo stromen wij ook door het leven. Ieder moment weer stelt het leven je de vraag of je jezelf kunt toestaan om zelfs het idee van loslaten los te laten. Om het leven zelf te worden, ook dit moment te mogen ervaren, eindeloos vloeiend, zonder ooit te willen veranderen wat nu is.41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page